Het nieuwe Bonds Tentoonstellingsreglement is gepubliceerd!

Dit bericht is gericht aan alle deelnemers aan de tentoonstelling in april 2019 te Gouda. De KNBF heeft een nieuw bondstentoonstellingsreglement gepubliceerd. Dat is te downloaden via de volgende link:

KNBF Bondstentoonstellingsreglement

De postzegeltentoonstelling is volledig volgeboekt zowel in termen van aantallen kaders, als in termen van handelstafels. Alleen voor ligteratuurinzendingen bestaat nog ruimte.

De postzegeltentoonstelling gaat een groot succes worden!

Stichting Filatelistische Evenementen Gouda
Secretaris Gijsbrecht K. van Dommelen
Den Haag, Gouda
17 januari 2019

Persbericht Ontwerp Persoonlijke Postzegel Gouda 2019

NATIONALE TENTOONSTELLING GOUDA 2019
– 26e Postzegel- en Brievenbeurs.
18, 19 en 20 april 2019 (toegang gratis)


Van donderdag 18 april t/m zaterdag 20 april 2019 vindt in sporthallencomplex De Mammoet in Gouda de NATIONALE TENTOONSTELLING GOUDA 2019 (cat. 1,2 en propaganda) plaats samen met de 26e Internationale Postzegel- en Brievenbeurs. Donderdag t/m zaterdag voor Pasen is er een tentoonstelling van circa 700 kaders met internationale deelname van o.a. leden van de Belgische Landsbond en deelnemers uit andere landen. Een aparte hoek zal zijn ingericht voor collecties van de leden van de Royal Philatelic Society London. De tentoonstelling is interactief: Het publiek mag een door de organisator beschikbaar gestelde ereprijs toekennen aan een van de collecties, waarbij dan ook de propagandacollecties meedingen en iedere verzameling is voorzien van een QR-code voor meer informatie op de smartphone. Aanleiding van de tentoonstelling is het 40 jarig bestaan van de Filatelistenvereniging IJssel- en Lekstreek.
Op de beurs zijn ruim 50 gerenommeerde standhouders uit zes landen aanwezig, met een grote diversiteit aan poststukken, stempels, postzegels en aanverwante zaken.
Het thema is “Markante gebeurtenissen” en is ook onderwerp van de speciale uitgave in april van het maandblad Filatelie. Ook in de tentoonstellingscatalogus zullen diverse interessante artikelen over dit thema zijn opgenomen, evenals andere artikelen, waaronder over Gouda.

HOOFDSPONSOR: CORINPHILA VEILINGEN AMSTELVEEN

Zie voor een uitgebreid programma: www.SFEG.nl
– Activiteiten op alle dagen: Verkoop iedere dag ander tentoonstellingsvelletje door Post.nl, Postadministraties Faroer, Liechtenstein. Verkoop literatuur Bondsbibliotheek, keuringsdienst NL en Duitse VPEV, historische prentbriefkaarten Gouda.
– Donderdag 18 april: Opening.
– Vrijdag 19 april: bijeenkomst Royal Philatelic Society London, lezingen,verkoop souvenirvelletje 1940.
– Zaterdag 20 april: Dag van Jeugdfilatelie: jeugdveiling, postzegelontwerp, persoonlijke postzegel.
Volwassenen: Lezing/boekpresentatie Bram Klein “de gestolen zegel”

Op woensdagavond 17 april is er van 18.00 – 21.30 een speciale avondopenstelling, uitsluitend toegankelijk voor exposanten, deelnemende handelaren (en donateurs ad € 30,-). Overige dagen: toegang gratis.

Op vrijdag 19 april is er een feestelijke Palmaresavond van 18.00 – 22.00 uur in Hotel Van der Valk in Nieuwerkerk aan den IJssel. Uitsluitend vooraf te boeken voor 20 maart. Kosten: € 50 all in (eten, drank, entertainment). Het aantal plaatsen is beperkt.

Tentoonstelling en beurs zijn geopend op donderdag en vrijdag 18 en 19 april van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag 20 april van 10.00 tot 16.00. Sporthallencomplex de Mammoet is gelegen aan de Calslaan 101, 2804 RT Gouda. Er is ruime (gratis) parkeergelegenheid op het Elburgplein (in de Goudse Poort, nabij Gamma) vanwaar een pendelbus naar de Mammoet zal rijden. Toegang en WIFI is als vanouds gratis. Meer informatie en een routebeschrijving vindt u op: www.SFEG.nl

Bereikbaarheid.
Shuttle bus van station Gouda (Noordzijde) en speciale parkeerplek op het Elburgplein naar de tentoonstelling.
Bij de Mammoet zelf is er zeer beperkt parkeergelegenheid.
Te voet circa 20 minuten vanaf station Gouda. (uitgang Noordzijde)
De Mammoet is prima toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Uitgebreide cafetaria aanwezig. Voor de goede orde, er is geen ruilbeurs.

Voor nadere informatie en/of vragen kunt u contact op nemen met de secretaris:

Gijsbrecht K. van Dommelen secretaris@sfeg.nl

Bellen of e-mailen kan ook met de PR-functionaris :

Jan Heijs, 06-51070378 of heijs@brievenbeurs.com

National Dutch Exhibition with International participation GOUDA 2019

Persbericht de dato 18 december 2018 zoals gepubliceerd op de FEPA-website

NATIONAL EXHIBITION GOUDA2019 – 26e stamp and cover fair

17-20 April 2019

From Thursday the 18th of April until Saturday the 20th of April 2019 de NATIONAL EXHIBITION GOUDA 2019 (cat. 1,2 and propaganda) will take place in the sport halls of De Mammoet in Gouda, together with the 26e International fair for postage stamps and covers. On Thursday, Friday and Saturday before Easter there is an exhibition of around 700 frames (plus literature) with international participation. Among some other countries there will be many entries from Belgium. In a separate section you can see collections of members of Royal Philatelic Society London. In addition to the normal jury awards (medal and special prizes), the public can vote for a special award for one of the collections. The exhibition is organised because of “40 years stamp club IJssel- en Lekstreek.”

On the fair a lot of stands with inland traders and traders from abroad are present.

The topic of the exhibition is “Remarkable events” and this also is the topic of the special April edition of monthly “Filatelie” as well as part of the exhibition catalogue with interesting articles and a special postage stamp, not for sale at the exhibition.

MAIN SPONSOR: CORINPHILA AUCTIONS AMSTELVEEN

Activities on all days:

  • Exhibition of around 700 frames including 10 frames old picture postcards of Gouda
  • Literature exhibits
  • Over 50 stands of several postal administrations, study groups, experts, traders etc.
  • Every day PostNL sells a special exhibition miniature sheet (three different)
  • Possibility to read/see exhibited literature including CD-roms and websites
  • The chairman of the Dutch NVPH catalogue NVPH is present to discuss on improvements of the catalogue
  • Youth: postage stamps are sold for the benefit of the philatelic youth organisations.

    Opening hours and some important events:

Wednesday the 17th of april: Evening opening from 18.00-21.30hrs. Only for exhibitors, other participants and donors.
Thursday the 18th of april: Open: 10.00 – 17.00 hrs
Friday the 19th of april: Open: 10.00 – 17.00 hrs

Meeting of the Royal Philatelic Society London (RPSL) from 13.00 – 16.00 hrs for Belgian and Dutch members (and non-members) with several lectures.

Saturday the 20th of april: Open: 10.00 – 16.00 hrs.

Further program details on www.sfeg.nl closer to the event.

The admission is free except for Wednesday: Donation card: € 30.

Palmares with festive dinner on the 19th of April from 18.00 – 22.00 hrs in Hotel Van der Valk in Nieuwerkerk aan den IJssel. (ca. 12 minutes from the exhibition) Booking only in advance before the 20th of March: € 50 all-in ( food, drinks, entertainment). Limited places.

Sport halls de Mammoet, Calslaan 101, 2804 RT Gouda.

Shuttle Bus is driving from a special parking place and from the main railway station. More information see: www.SFEG.nl

Stichting Filatelistische Evenementen Gouda
Secretariaat: p/a Gijsbrecht K van Dommelen,
Frankenstraat 26,
2582 SL Den Haag
secretaris@sfeg.nl

www.sfeg.nl

Aanvullende toelichting Bondstentoonstellingsreglement KNBF

Aanvulling op de mededeling voor exposanten en organisatoren van tentoonstellingen

Naar aanleiding van de wijzigingen in het Bondstentoonstellingsreglement behoeft het nieuwe artikel 5.5e een extra toelichting.

Met de kleine collecties (die dus meer dan een kader groot zijn maar minder dan het minimum per categorie) worden specifiek die collecties bedoeld die vanwege het specialistische of bijzondere/zeldzame karakter verder nooit uit te breiden zijn naar de gewenste 5 of 8 kaders, zoals nu in de wedstrijdklasse gebruikelijk is.

Den Haag, Gouda
Gijsbrecht K. van Dommelen
Secretaris SFEG
3 december 2018

Bondstentoonstellingsreglement KNBF – Aanpassingen

BELANGRIJKE MEDEDELING
t.a.v. het bondstentoonstellingsreglement
voor exposanten

Het Bondsbestuur van de KNBF heeft, op voorspraak van de Advies Commissie Juryzaken (ACJ), een aantal wijzigingen aangebracht in het Bondstentoonstellingsreglement.

Deze wijzigingen treden beging 2019 in werking na publicatie van het aangepaste Bondstentoonstellingsregement op de website van de KNBF.

De belangrijkste wijzigingen volgen hier puntsgewijs.

5.1a De categorieën 2 en 3 worden samengevoegd tot categorie 2. In deze categorie kunnen dus collecties worden ingezonden die niet eerder werden tentoongesteld.

5.5e Nieuw! Kleine collecties (die dus meer dan een kader groot zijn maar minder dan het minimum per categorie) zullen als proef beoordeeld kunnen worden. Deze beoordeling heeft uitsluitend nationale waarde. Vooralsnog komt men daar – tot het moment dat de FIP eventueel de regels aanpast – niet verder mee en kan er niet internationaal tentoongesteld worden. Wel is het mogelijk te promoveren van categorie 2 naar categorie 1. De beoordeling heeft ook (vooralsnog) geen waarde voor buitenlandse nationale tentoonstellingen. Het is dus niet mogelijk, als men hier werd beoordeeld in categorie 1, dat men dan ook in België of Duitsland in categorie 1 kan tentoonstellen.

7.1 Het systeem van Nederlandse puntenwaardering komt te vervallen. Voor beide klassen wordt het FIP puntenwaarderingssysteem toegepast.

8.5 Om toegelaten te worden tot categorie 1, dient men met de collectie minimaal 75 punten behaald te hebben in categorie 2. Om internationaal te worden toegelaten moet nationaal in categorie 1 minimaal 80 punten behaald zijn.

9.3 Aantal inzendingen per deelnemer: Dit artikel vervalt.

In verband met de aanpassingen van het Bondstentoonstellingsreglement kan er nog tot 15 december 2018 aangemeld worden voor de Nationale Tentoonstelling Gouda 2019 (categorie 1 en 2).

Den Haag / Gouda, 20 november 2018

De grens van 500 tentoonstellingskaders is gepasseerd, nog één dag te gaan. Wie doet nog mee?

Zojuist is de aanmelding ontvangen van het 500ste en 501ste kader voor de Nationale Postzegeltentoonstelling in Gouda in april 2019.

De aanmelder in kwestie komt met 6 kaders naar Gouda onder de titel “Hermes, de snelle boete van Nederland, Curaçao en Suriname”, een van de vele buitengewoon interessante filatelistische onderwerpen die u gaat aantreffen als u naar Gouda komt volgend jaar.

Meld u aan, zet de datum in uw agenda (17 tot en met 21 april 2019) en zie met eigen ogen hoe spinglevend uw hobby nog altijd is!

Den Haag / Gouda
Nationale Postzegeltentoonstelling in Gouda
14 november 2018

Al 25 Filatelistische Verenigingen doen mee – De uwe ook?

De deadline voor het inzenden van tentoonstellingskaders nadert, 15 november sluit de inschrijftermijn. Maar verenigingen hebben nog wat meer tijd om te besluiten of zij zich op de Nationale Postzegeltentoonstelling in Gouda in april 2019 willen presenteren. Al 15 verenigingen gingen u voor, en daarmee groeit deze beurs ook uit tot een groot interfilatelistisch netwerk evenement. Ook uw vereniging is van harte welkom, dus spoor uw bestuur aan en kom met uw mede-filatelisten naar Gouda!

De volgende verenigingen gingen u reeds voor:

Maar op deze lijst ontbreken nog veel verenigingen en er is nog ruimte beschikbaar!

Den Haag / Gouda
Nationale Postzegeltentoonstelling in Gouda
21 januari 2019